Praktijk: een overzicht

Stiltij bevordert wijsheid op twee manieren:

  • door het aanbieden van individuele oefengelegenheid
  • door het bevorderen van maatschappelijke kwaliteit

Dit weerspiegelt de oorspronkelijke bedoeling van spiritualiteit:

  • wijsheid
  • mededogen

BRUIKBARE MATERIALEN

Concreet kun je bij Stiltij bodhisattvaschap onderzoeken en beoefenen.
De bodhisattva, letterlijk “verlichtingswezen,” is iemand die zich bekwaamt in het belichamen van wijsheid en mededogen, net zo concreet als de Boeddha dit heeft gedaan.
Je kunt hiervoor gebruikmaken van een programma met trainingen, periodieke verdiepingsmogelijkheden, persoonlijk overleg en diverse creatieve en praktische projecten.

Bodhisattva’s bezitten het oog van wijsheid,
en de voeten van oefening.

(Zenleraar Torei)

Individuele wijsheid speelt in onze ogen een belangrijke rol in het bestrijden en oplossen van structurele problemen op alle levensgebieden (opvoeding, werk, relaties, zorg, etc.). En niet alleen is er deze curatieve functie; wezenlijker nog is er de preventieve werking van wijsheid die verwarring en conflict voorkomt.

Zie je voor jezelf geen gelegenheid om actief te oefenen maar wil je graag bijdragen aan het bevorderen van wijsheid in jezelf en in je omgeving, dan ben je van harte welkom als ondersteuner of donateur. Weldoeners hebben vanouds een waardevolle functie in het tot bloei brengen van spiritualiteit: een bewust netwerk van beoefenaars en weldoeners vormt een harmoniserende kracht in deze turbulente wereld.


◄║►