Op zoek naar je totaalbestaan (16-04-07)

Stiltij
Op zoek naar je totaalbestaan (16-04-07)
/

Audio van meditatie-onderricht door Ad op 7 april 2016.
Thema: Op zoek naar je totaalbestaan.

Ieder van ons is op zoek naar geluk en vervulling. Dat kunnen we niet vinden in de wereld, dat wil zeggen, niet blijvend. In de wereld ga je meestal op zoek naar verschillen en niet naar hartskwaliteiten zoals bv oprechtheid of gelijkwaardigheid. Zonder jezelf te profileren is het moeilijk standhouden in de wereld. Maar dat geprofileerde ik is eigenlijk een bundel hindernissen om verbinding te maken met de waarheid. Terwijl in die verbinding nu juist wel te vinden is waar je naar zoekt.  Daar vind je de volheid van beleving, daar vind je je totaalbestaan, het volledig mens zijn.

Je geest, de werkelijkheid, is niet afhankelijk van condities, zij is onsterfelijk. De geest wordt niet veroorzaakt en kan dus niet eindigen. Als je de inhoud van je geest loslaat, daar je interesse voor verliest, kom je uit bij de geest zelf. Mara is zowel de god van het ego als ook van de dood. Ego en dood hebben alles met elkaar te maken. Boeddha had zijn grootste kracht nodig om Mara te verslaan en zich zo te bevrijden. Boeddha’s tocht is in essentie vergelijkbaar met die van de meeste mensen. De intentie en de moeite komen overeen.

Neem daarom de juiste innerlijke houding in en maak er op de juiste manier werk van. Zoek het onderricht op, mediteer, oefen in het innemen van hartskwaliteiten. Ze zijn er al! Besef dat je een authentiek, soeverein en betrouwbaar mens bent, die onafhankelijk van de omgeving zo kan functioneren. Geloof erin, je hebt geen tijd te verliezen; en leer je sterfelijkheid goed kennen. Je gaat niet dood op één bepaald moment in je leven. Niet alleen aan het eind van je leven heb je geen vat op de dingen. Zo is het nu al! Leer dus loslaten en zak in de werkelijkheid van wat is.


◄║►