14-12-05 Geestelijkheid en energielichaam

Stiltij
14-12-05 Geestelijkheid en energielichaam
/

Werken vanuit de geest is de basis om recht te doen aan de creatieve werking van het universum (ons bestaan). Vanuit deze ruimte ontstaat er de mogelijkheid om je intentie te wekken en zuiver waar te nemen. Deze open houding borgt de verbinding met de onafgebroken eindeloze werkelijkheid.

Osensei maakte als ingang gebruik van het werken met bewustzijnskrachten/goddelijke geesteskrachten. Dankzij deze directe koppeling vindt bewustzijn toegang tot concrete aspecten van onszelf (het leven). Het je gewaarworden van zowel wenselijke als confronterende werking blijkt onderdeel te zijn van jou, maar is niet iets dat je kunt bestempelen als afgescheiden identiteit.

De aard van deze werking is geen particulier verhaal. Hetgeen wat je zoekt is al veel meer gaande dan je had kunnen voorspellen. Dit is vergelijkbaar met het deinen in een gemeenschappelijk bad waar diverse krachten zich uitdrukken in de vorm van golven.

Het leunen in deze transformatieve bewogenheid laat een helder licht vallen op alles wat zich aandient. Inzien dat je van nature geestelijke bewogenheid bent maakt deze verbinding tot een kloppend geheel.


◄║►