Impressies verdieping (jan. 2021)

Cortils Stiltij verdieping sept. 2020
Overleg tijdens verdiepingsweekend in Slenaken (Huize Tessel)
  • Dit IK klopt niet. Dat voelt nu echt als een diepe overtuiging. Definitieve stap achterwaarts zowaar. Al het geroeptoeter in mijn hoofd is een kansloos schouwspel dat ondermijnt en beschadigt. Bescheiden geef ik toe dat ik voel hoe deze, kleine, onrustige geest dit lijf uitput.
  • Wat me drijft om de weg te zoeken is een innerlijke zekerheid dat een bestaan in volkomen liefde mogelijk en wenselijk is. Met enige vlakheid constateer ik dat waan of verwarring mij uitschakelt. Hoezo volkomen liefde? Waarom krijg ik het hier niet benauwd van?
  • Ik ben geen beperkt, sterfelijk frotje, er is een veel grotere bedoeling die me waardig en liefdevol laat opereren. Ja, het is mogelijk om me hierdoor te laten bewegen. Mogelijk omdat het realiteitsgevoel ervan begint toe te nemen en ik beter zicht krijg op de alleen op zintuiglijke ervaringen gestoelde ik-identiteit. Daar is geen echtheid te vinden.

HIER de volledige impressies (verslagen en foto’s) van het recente verdiepingsweekend in Slenaken, 29 t/m 31 januari 2021.

◄║►